Natka – Power Dancers

Natka je svojo plesno pot začela v drugem razredu osnovne šole, ko je njena mama Brigita, ki je več let trenirala balet, na osnovni šoli v Limbušu pričela poučevati otroke v krožku ritmika. Ustanovljena je bila plesna skupina Vihar, ki je veliko nastopala po vsej Sloveniji, nekajkrat tudi v Cankarjevem domu.

Natka je kot osnovnošolka ustanovila mlajšo skupino King, v kateri je plesala tudi Sergeja, ki je pozneje postala članica skupine Power dancers.

Po končani osnovni šoli sta Natka in Špela ustanovili skupino Power dancers in pod tem imenom sta nekaj časa nastopali kar sami. Kasneje sta se jima pridružili še Sergeja in Cvetana. Skupina Power dancers je s tem pričela svojo kariero in se odmevno predstavila v TV oddaji Poglej in zadeni.

Zaradi uspešnega prvega nastopa jih je Stojan Auer postavil za stalno plesno skupino te oddaje. Na pobudo takrat zelo popularne skupine E.T.  in pevca Sandija so dekleta posnela svojo prvo pesem I need another man, ki jo je napisala Natka Geržina. Kmalu za tem je sledila pesem Ujemi me, ki je postala velik hit in dekleta so se dodobra zasidrala na slovenski glasbeni sceni.

Natka je v skupini opravljala managerske posle in bila za duhovni vodja. Dekleta so skupaj posnela 6 albumov in 13 videospotov. Skupina je v svoji karieri trikrat obiskala Ameriko (kjer so se dekleta pri svoji koreografinji Lisi izpopolnjevala v plesu), dvakrat so obiskale London, pogosto so nastopale v Avstriji, Italiji, Nemčiji, Švici, na Hrvaškem …

Svoje videospote so snemale v Parizu, na Hrvaškem, na atraktivnih Karibih, na otoku Barbados pa so posnele videospot za pesem Čokolada.

Po desetih letih zelo uspešne in zavidanja vredne kariere se je Natka odločila, da preneha nastopati s skupino in se posveti managerstvu, mladim talentom in plesni šoli.